Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

TMHMA: Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ... Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ...

Εδώ θα βρείτε λίγες συστάσεις για μια άνετη, ευχάριστη και δημιουργική πορεία στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Οι συστάσεις αυτές θα εμπλουτίζονται ή θα τροποποιούνται σύμφωνα με τα ερεθίσματα που θα δίδονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

1. ΕΡΓΑΣΙΑ 1: Πριν ξεκινήσετε να γράφετε την εργασία σας, σχεδιάστε τη δομή της. Συντάξτε έναν πρόχειρο πίνακα περιεχομένων, ώστε να σας είναι σαφές σε ποια ενότητα εντάσσεται καθετί που γράφετε.


2. ΕΡΓΑΣΙΑ 2: Μη γεμίζετε την εργασία σας με ανούσιες επαναλήψεις της θεωρίας. Κανείς π.χ. δεν θα αναζητήσει τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων εκπαιδευομένων στην εργασία σας. Για την πληροφορία αυτή θα ανατρέξει σε κλασσικές πηγές της εκπαίδευσης ενηλίκων και όχι στην εργασία σας. Αναφερόμαστε στη θεωρία, δεν την επαναλαμβάνουμε


3. ΕΡΓΑΣΙΑ 3: Οι εργασίες μας δεν χρειάζονται ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (bibliography), αλλά ΑΝΑΦΟΡΕΣ (referrences) και ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΝΑΦΟΡΩΝ (referrence list). Δηλαδή, στο τέλος της εργασίας θα πρέπει να παρουσιάζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι πηγές που χρησιμοποιήσατε και οι οποίες αναφέρονται και μέσα στο κείμενο.


4. ΕΡΓΑΣΙΑ 4: Οι αναφορές μας πρέπει να ακολουθεί το σύστημα αναγραφής αναφορών ΑΡΑ (American Psychological Association). Μια έγκυρη και λειτουργική εφαρμογή, βοήθημα για μία/έναν συγγραφέα επιστημονικής εργασίας μπορείτε να βρείτε στον ιστοχώρο του Πανεπιστημίου του Auckland


5. ΕΡΓΑΣΙΑ 5: Οι εργασίες που υποβάλλονται στο ΕΑΠ ελέγχονται για λογοκλοπή με ειδικό λογισμικό. Η λογοκλοπή αποτελεί ακαδημαϊκό και ποινικό αδίκημα.


6. ΕΡΓΑΣΙΑ 6: Προσπαθήστε να βρίσκεστε μέσα στις χρονικές προθεσμίες που δίδονται. Η χορήγηση παράτασης (εφικτή για εξαιρετικές περιπτώσεις) απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και τεχνικές παρεμβάσεις στο σύστημα της πλατφόρμας.

7. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 1: Χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΕΑΠ (study.eap.gr). Αν προκύψει η ανάγκη, μπορείτε εναλλακτικά να επικοινωνείτε μαζί μου στη διεύθυνση:

adimeap2014@gmail.com
Η διεύθυνση αυτή ισχύει μέχρι τη λήξη της συνεργασίας μας (30/7/2015). Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση:
adimitropoulos@sch.gr

8. ΟΣΣ 1: Η παρουσία στις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

9. ΟΣΣ 2: Όταν γνωρίζετε ότι δεν θα μπορέσετε να έρθετε στην ΟΣΣ, παρακαλώ να με ενημερώνετε. Βοηθάτε στον καλύτερο προγραμματισμό της συνάντησης.

10. ΟΣΣ 3: Μπορείτε πάντα να συμμετέχετε στη διαμόρφωση του περιεχομένου της ΟΣΣ. Στείλτε ένα σχετικό μήνυμα ως απάντηση στη σχετική ανάρτηση της πλατφόρμας (π.χ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΟΣΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου